Skikkelig tregt går det for leilighetene i Snipetorp!

Previous
TA hardsalg leiligheter

En el-sykkel på kjøpet? Bratt meglergreie dette her…

I tre års tid har samboer Mari og jeg trålet eiendomsmarkedet i Skien, studert utallige prospekter og vært på mange visninger. Det slo oss etter hvert hvor raskt avisene, særlig TA, slår opp «sjelden sjanse», «sjekk den utsikten» osv. – hver gang meglerene sliter. Morsomst var presteboligen med gedigen utsikt ute ved fjorden for en måneds tid siden. Ikke lenge etter: Nytt oppslag der megleren klager på (var forundret over) den manglende interessen. Og selvsagt: Nytt, digert meglerfoto av eiendommen i avisa.

Nå, mot slutten av oktober 2017, spisser det seg til for meglerne i Skien - ja, for eiendomsbransjen generelt, forteller Dagens Næringsliv: Psykologien og stemningen i markedet har snudd fra «eufori» til «bekymring».

«En el-sykkel på kjøpet» er kanskje ikke det smarteste agnet. Fort gjort å tenke seg da: Så de sliter med salget… Litt for bratt i Brattalia blir det sagt… 

Åsså en el-sykkel da gitt! Au, au! Disse kjekke framkomstmidlene er tema igjen nå, der overskriftene lyder: Gamle folk dreper seg på el-sykkel!

Så dette kan fort gå i vasken for ROM eiendom.

Tidligere i høst (2017!) lød megleroppslaget i TA om leilighetene i Snipetorp: «Nå starter salget». Men det skjedde faktisk i januar. Salget ble lansert allerede i handelsstandens julehefte 2016.

Hvor dyrt og uselgelig dette beskjedne lelighetsprosjektet på dårlig grunn i Brattalia/Snipetorp kan bli for utbygger og eventuelle beboere, kan folk bare tenke seg. 

Se alle de andre byggeriene det skrives om i Skiensfjorden nå om dagen, under bygging eller lansert. Dagen etter kom det et nytt nødrop fra en sliten megler i Skien. Med vannspeil og åser i det fjerne - og her står nøkkelen i døra! Se skjermfaksimilen over til høyre.

Aksjemarkedet er drevet av forventninger. Prosjektene til ROM i Skien er pyntesaker før de skal på børs. Men slik pynting blir fort en boble i vanskelige tider. For de mer drevne en vanlig og gjennomskubar taktikk. «Bullshit talks, money walks», sier John Fredriksen. 

Snipetorp- og Langbrygge-prosjektene til ROM eiendom i Skien rakk ikke børs.

… … …

Oppdatering 1. desember 2017:

Ingen interesse for ROMleiligheter

1. Skjønner de ikke hva «nettroll» er? 

2. Eller har de ikke sett at det ikke bare var i kommentarfeltene at det ble skrevet og utgitt noe i prosjektets disfavør?

3. Kanskje en bedre forklaring: Dette prosjektet er nettopp «lagt ut til salg» på tredje året i Skien handelsstands julehefte.  

4. En oppegående avis bør vel også ha fulgt opp her at boligspekulanter i hele landet er i «deep shit» nå. 


© Per Helge Berrefjord 2014 - 2020