Strutsepolitikk!

Vi snakker om Skiens folkevalgte - i bystyret vel å merke - per dags dato. 

Da ROM eiendoms rammesøknad for blokkbebyggelsen i Bratsberggata 2's hage sist tirsdag kom opp i det vi før i tida kalte «bygningsrådet», ble tommelen nok engang vendt opp - for søknaden. NED for de mange argumenter som fortsetter å tårne seg opp - MOT. 

Dagen før hadde ledelsen hos Riksantikvaren og en rekke offentlige organer fått et solid knippe motargumenter. Politikere også. Mye av det er både tyngre og mer oppsiktvekkende enn det vi har sett inntil ganske nylig. Dette gjelder særlig den ferske, fra 6. sptember: KLAGE PÅ RIKSANTIKVARENS SVAR PÅ FORSLAG OM FREDNING ETTER KML § 20 KULTURMILJØ AV DELER AV OMRÅDET INKLUDERT I REGULERINGSPLAN FOR SNIPETORP 300/3554 M.FL.  

Og vær sikker:  Det blir mer å pukke på rent juridisk (Plan- og bygningsloven), når det graves dypere i den bakenforliggende historien.

Likevel presset de folkevalgte i «HOTS» - dagens bygningsråd - søknaden igjennom. Ikke engang en utsettelse kostet de på seg. Det er som å se en struts grave hodet ned i sanden når det stormer som verst.

Da vedtaket ble kjent i Skien, via TA på nett kl. 13.30, ble det full storm i innboksen hos Trine Fragell Meland. Hun og mannen satt med PC’n til over midnatt og svarte på mailer fra forbanna og triste mennesker:

– Politikerne har ikke peiling på hvilke vepsebol de har stukket handa si i, og de bryr seg ikke heller, forteller hun.

–––

Det er det siste som, sett med gammeldagse politiske briller, er det alvorligste. De folkevalgte nekter å gjøre det som er jobben deres, lytte og forstå hva velgerne i byen engasjerer seg i. De svarer trassig med å stikke hodet i sanden.

Derfor må jeg si til Rolf Erling Andersen, kraftpolitikeren i bystyret: Nå må du ta en kraftprat med noen andre enn ROM eiendom! 

Gamleordføreren er ordførerpartiets bystyrepisk (gruppeleder). Han kjører partikjerra rett utfor stupet ved neste valg hvis han lar dette skuespillet fortsette. At han har klart å tjore andre partier til vogna er interessant politisk sett. Men når valgdagen kommer er det ordføreren som står på spill! Mindre partier kan toe sine hender i god tid før 2019. Den går ikke for verken han eller Hedda hvis hagen i Bratsberggata 2 er nedbygd på valgdagen. Nye politiske koster i byen kan også ha meldt seg på og stikke kjepper i hjulene da! Glem ikke det.

REA, som han gjerne omtales nå til dags, har hatt en gild tid som politiker i Skien. Helt siden den gang borgerne i byen fikk en tusenlapp hver, kan vi vel si. Fra da Skien kommune hadde en milliard kroner på konto etter salget av sin andel i Skagerak Energi.

Det ble det mange gilde og store hus av. Mye bygging! Som i dag er kommet i vedlikeholdsalderen. 

P.S. Hvis noen lurer på hvorfor Porsgrunn ikke vil være med inn i storkommunen, klikk på linken like over eller på faksimilen til høyre.

 

 

 

© Per Helge Berrefjord 2014 - 2020