TV-program i NRK om OHM

Oppdatert med presseklipp 26. januar 2015.

Oppdatering 12. desember 2016: Her kan du se programmet.

Denne fotomontasjen, typisk for TA på denne tiden, forteller mye om OHM – frisker veldig opp hukommelsen hos meg. Det er produsent Nina Valle som snakker med fotografen. Til høyre for henne titter journalist Arild Abrahamsen fram med sitt kamera. Han var i Porsgrunns Dagblad på den tiden, og også med i OHM-sammenheng. Etter lydmann og script med klapper kommer Asbjørn Langeland i kjent positur. Mer å lese om Asbjørn nederst på denne siden. Helt til høyre leser journalist Frank Helgsen lyrikk fra eget manus. Gitarkabelen er Atle Viks. Han sitter utenfor bildet til høyre.

i OHM foregikk det mye mer enn jeg nå kan grave fram i hukommelsen. Nok i alle fall til at NRK kom på besøk med stort team og produserte en reportasje til et fast ungdomsmagasin i TV. Formålet i OHM var å oppmuntre og få fram talenter i alle sjangere. Frank Helgesen dyrket en lyrisk åre på den tiden, ved siden av journalistikken. Etter OHM hørte jeg ikke mer om lyrikken, selv om vi hadde  jevn kontakt de første årene – og god, men mer sporadisk de siste 30. Han så heller ikke mye til mine billedgreier i årene etterpå. Så hvem vet vel?

Arild Abrahamsen skftet – som vanlig for journalistene den gang – beite noen ganger, men kom seg i fast arbeid før førtiårskrisen i  Stavanger Aftenblad, der han ganske nylig (2013) pensjonerte sin jobb som filmanmelder og kronikør. Han har forresten på ingen måte gitt seg.

Oppdatering 26. januar 2015: 

Omtalene av begivenheten i TA, som nå er lest på mikrofilm, tyder på at vi i OHM ikke var så veldig begeistret for måten dette opptaket ble brukt på. OHM skulle representere «famlingen» – utenfor Tigerstaden. Denne, aktivitetene i OHM, fikk et kvarters tid. Deretter kom så de NRK-utplukkede fra Oslo og fortalte om sine greier i resten av programmet. Men litt stas var det vel at «Skien kom på kartet».

Først kom Nina Valle til byen:

Nina Valle

Så kom de alle sammen og «skjøt› oss:

Forhåndsomtalen, som innledningsvis nok er ført i pennen av meg – en smule avmålt ja:


© Per Helge Berrefjord 2014 - 2020