Telemark Arbeiderblad 

TA-redaksjonen i siste halvdel av 60-tallet. Det var litt av en fest for meg. Mange gode kolleger, spennende og lærerikt miljø. Jeg begynte som korrekturleser og nyhetsvakt på kvelden, med fotoapparat.  Snart journalistlærling. Etter halvannet år ble det Journalistskolen i Oslo i et år, og så tilbake som journalist fram til slutten av 1969 da jeg gikk til Moss Dagblad som redaksjonssekretær. 

Ser jeg meg tilbake var det vel et aldri så lite exodus i redaksjonen rundt de tider. Ikke at det slo meg den gang. Det var helt vanlig at journalister byttet beite – omtrent hvert tredje år. Men at aktive og dels helt sentrale – og i mitt hode faste  folk i avisa – som nyhetsredaktør Arthur W. Bergan, Åse Straume  og Per Gundersen forsvant, i tillegg til relativt nykommere som meg; Trygve Skramstad, Bjørn Honerød og Frank Helgesen – er litt påfallende. 

Arthur var den som styrte skuta, kjente folk og hele «kartet» som skulle betjenes, være med i spaltene. Var det litt tørt på nyhetsfronten en dag fikk jeg bare beskjed: – Ta en tur til Siljan, snakk med den og den.© Per Helge Berrefjord 2014 - 2020