TA møter ikke opp!Dette fantasibygget minner nesten om gamle dager, da det lå en like flott bygning akkurat der (ikke så ulikt i formen heller) - hvor noen nå tenker seg et nytt bilotek, om nokså mange år.

Det har vært et «Mulighetsseminar» i Skien om saken. TA rapporterer videre:

– Går det an å si noe om når biblioteket vil stå ferdig?

– Ja, urealistiske tall foreligger vel, men vi må innstille oss på en langdistanse som nok kan ta 10 år, prosessen skal jo være ordentlig. 

Hageberg er klar på at om det er personer som gjerne vil uttale seg om prosjektet, er det bare å ta kontakt.

Men hvorfor var ikke TA der selv? Ligger Pubben alt for nær? 

56 mennesker har vel bidratt med noe  verdt å «skrive hjem om» i sakens anledning! Ja, hvem var de? 

Noen ganger tenker vi journalister at slike arrangementer knapt er mer enn tidtrøyte og gratis lunsj for offentlige byråkrater og tilreisende konsulenter. Men i så fall er dette i seg selv verdt en sak. Man møter da opp i det minste - mens det pågår!

….

Er det noen som i det hele tatt, i disse dager, kan fortelle hva man skal med et så gedigent - og aller mest digert!  - bygg, til bibliotek - om ti år?  En drøm om et landemerke midt i sentrum, som skal realiseres i en epoke vi med all sannsylighet får svært trange budsjetter, både offentlig og privat.  

Jeg er ofte innom bibliotekene. Kan telle minst ti - i diverse byer og tettsteder på Østlandet - i løpet av de siste tre, fire årene. Alle sammen har digre kasser, sjokkselgere, med bøker de vil bli kvitt. Av og til er det virkelige skatter de legger ut, uvurderlige oppslagsbøker og godbiter ikke et antikvariat kan skaffe. Stort sett er bøkene uleste. Men mer strømmer årlig inn - fra Kulturrådets innkjøpsorning. Er det dette byen trenger et slik palass til?  

Og så navnet da; Ibsenbiblioteket. Hva med Skien bibliotek, er ikke det bra nok?

Når dette er sagt skal også sies at Skien bibliotek er en flott institusjon slik den drives i dag. I løpet av siste året har jeg vært innom og sveivet mikrofilm opptil flere ganger. Et strålende og inspirerende miljø for unge og eldre. De kan sikkert trenge både mer plass og litt modernisering opp mot dagens informasjonssamfunn. Prosjektmakeriet «i det blå», demonstrert på «Mulighetssemninaret», er seigpining av institusjonen i årevis framover - om politikerne i Skien biter på.

© Per Helge Berrefjord 2014 - 2020