JAN NORDBY 25. mai 1925 - 14. mars 2000 

I dette minnegalleriet er det følgende avdelinger så langt: Onkel Jan selv: Fra oppvekst og som voksen, privat og på jobb. De neste avdelingene, Personer, Grupper, Begivenheter, Sport og Reportasjer inneholder historiske fotos, men også mimrestoff for de som ennå lever og husker Nordby'n fra NRK-tiden og ellers. (Tips til dere: Google "Jan Nordby" fotograf, og velg bilder som resultat.) En liten avdeling er det også med den norske kongefamilien.

Jan Nordby var fagutdannet fotograf med svennebrev fra Schrøder i Trondheim midt på 1940-tallet. Da han på 1950-tallet ble ansatt i NTB var det nettopp på grunn av svennebrevet. Uten Jans svennebrev hadde ikke NTB lov å drive fotofirma den gangen.  Det ble mange oppdrag for NTB. Mye er nå i Scanpix-arkivet. Jan var en tid i Forsvarets fototjeneste på Akershus festning fram til han begynte i NRK, hvor han ble værende resten av sin tid som profesjonell fotograf.

Onkel Jan spilte trompet i orkester i sin ungdom, og var veldig god på Louis Armstrong, også med stemmen! I mange år, mens jeg var gutt, hadde han alltid trompeten med når han kom på besøk. Nordby'n og jeg delte ett rom og kjøkken i Tøyengata 40 da jeg gikk på Journalistskolen i 1967/68. Det lå en forpliktelse i å overta filmer og kopier han hadde tatt vare på opp gjennom årene.

Site content and management: Per Helge Berrefjord